Benvinguts! Wellcome!

Ja fa tres anys que a l'Escola Rocaprevera vam iniciar el Projecte Arts. Els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària reben les classes d'Educació Visual i Plàstica en llengua anglesa. Engrescats pels bons resultats obtinguts, aquest curs l'hem començat a introduir a l'ESO.
Aquest bloc pretén ser un recull dels treballs més significatius realitzats pels alumnes, des de 1r de Primària fins a 4t d'ESO.
El nom del nostre bloc és un petit homenatge al gran pintor Vincent Van Gogh i a la seva extraordinària obra. Com podeu observar, el fons també està inspirat en les creacions de Gustav Klimt.

dilluns, 5 de desembre del 2011

Estructures tridimensionals en paper. 4t d'ESO

Comencem el segon trimestre fent exactament el contrari del que hem estat fent fins ara: utilitzarem el pla del paper per a construir estructures tridimensionals. Una manera divertida de fer-ho és mitjançant el kirigami. El Kirigami, mot d'origen japonès, és l'art mil·lenari del paper tallat, relacionat amb l'origami (paper doblegat).

Aquí teniu les diapositives que vam passar a l'aula per presentar aquesta activitat.


Començarem amb estructures molt senzilles. Un primer contacte amb el kirigami pot ser aquest:

O bé aquest altre:


Instruccions: doblega per la meitat un foli o una cartolina i fes dos talls allà on has doblegat.  Plega la zona entre els talls cap a la dreta (figura 2).  Torna a col·locar aquest tall en la seva posició inicial (figura 3).  Presiona el tall cap a l'interior de la pàgina i ja ho tindràs a punt.  Desplega el full i veuràs el resultat.
Practica talls de diferents formes i descobriràs infinites possibilitats.

A la web www.origami-resource-center.com hi trobarem moltíssimes figures per anar-nos-hi familiaritzant.
Podem fer kirigami virtual a la web kevinsparks.com/mathfun/kirigami/index.html
Utilitzarem també plantilles del kirigamista Ramin Razani, que podem trobar al llibre Phantastische papierarbeiten.

Quan ja hi tinguem una mica de pràctica podem provar de fer targetes desplegables semblants a les de la web educacionplastica.net




Molts artistes han fet del kirigami una expressió plàstica de primera magnitud.  Us convido a visitar les seves galeries virtuals:

A la xarxa també hi trobem videos on podem veure com es realitzen aquestes escultures.  No sembla pas tan difícil!













I, finalment, us convido a dissenyar les vostres pròpies estructures tridimensionals. Podeu inspirar-vos en els treballs del blog Cercle cromàtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada